Det finns många sportbilar att hyra hos Bilförmedlingen för ex student transport. Vi har märken som Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes, Maserati, Lotus och många fler.

sportbil att hyra

Det finns bilar även denna typ av sportbilar att hyra för självkörning, men ha i åtanke att detta är dyra leksaker och det krävs i regel en hög deposition för denna typ av uthyrning. De flesta sportbilar för uthyrning från Bilförmedlingen är för till exempel när någon tar studenten. Det är då ägaren själv som framför fordonet och en eller flera studenter kan åka med beroende på sportbilens storlek. De flesta sportbilar har dock endast plats för en passagerare.

Vi ser även en ökad trend för brudpar som på sin bröllopsdag vill ha en klassisk eller modern sportbil stående utanför kyrkan när de kommer ut. Och det kan man ju förstå när man ser denna bilden. Tänk dock på att det i regel krävs lite vana att köra en äldre sportbil. Ex, det kan vara bra att veta hur man fäller upp taket om det skulle komma en skur.

En klassisk sportbil att hyra för bröllop i Stockholm

sportbil för brudpar

En sportbil eller sportvagn är en bil som är konstruerad för att vara sportig.

Den exakta definitionen av vad som kännetecknar en sportbil varierar. De flesta sportbilar erbjuder naturligtvis inte samma komfort som en sedan eller liknande, eftersom sportbilar främst är konstruerade för bra prestanda. Detta innebär dock inte automatisk effektstarka motorer, prestandan och de sportiga egenskaperna kan lika gärna komma från god väghållning och låg vikt. Enligt somliga bör en sportbil vara en- eller tvåsitsig, andra ser helst att en kombination med en cabriolet.

En sportcoupé är i grunden en roadster utrustad med tak och en supersportbil eller supersportvagn är en extremt snabb och ofta dyr sportbil. Ex Ferrari, Lamborghini, Porsche

Här en annan sportbil för uthyrning vid bröllop. Bilen finns i Stockholm

 

sportbil som bröllopstransport

En häftig Porsche Speedster som vi tycker är en klassisk sportbils ikon. Vi har faktiskt även en klassisk svensk sportbil. Vår egen Volvo P1800! Italien är duktiga när det gäller design av sportbilar. Med firmor som Pininfarina, Bertone och Frua. Men denna sportbils klassiker är ritad av svensken Pelle Pettersson som på den tiden jobbade på Volvo. P1800an var den första riktiga sportbilen från Sverige och till utseendet är den lik många av de klassiska Ferrari bilarna. Den stora skillnaden ligger under huven där en B18 på 100hk vilar. Kanske inte så mycket att skryta med, men med overdrive växellåda åker man lätt i 110km/h på motorvägen. Den är en riktig gran touring bil från 60talet. Det finns några P1800 att hyra runt om i Sverige på vår hemsida.

 

klassisk sportvagn

Utomlands är det populärt att hyra exotiska sportbilar och utbudet på firmor som erbjuder sportbilsuthyrning är stort. Här är några exempel.
Hos Beespokes i England kan du hyra Jaguar, Aston Martin, Lotus m.f

Hos Gotham i New York och Miami kan du hyra Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rolls Royce, Range Rover.

Elite Rent a car kan hjälpa dig med många exotiska bilar att hyra runt om i Europa