Äkta amerikansk polis kan vara ett kul fordon för en svensexa eller möhippa

Det finns även andra utryckningsfordon som brandbil och ambulans. Just denna polisbil finns att hyra i Stockholm, men det finns även andra polisbilar.

Denna polisbil finns att hyra för student, svensexa, möhippa etc i Skåne

fordon svensexa möhippa

Det är en äkta NYPD polis bil som har rullat på gatorna i Manhattan.
Bilen är utrustad med original ljusramp och sirener. Invändigt finns allt från polisradio, com-radio, batonger, handfängsel, replikavapen m.m. Allt för att få en autentisk känsla.

Föraren är om så önskas klädd i ändamålsenlig klädsel, med bl.a. mörka skor och byxor, täckjacka och keps original NYPD, radio, pistol, handfängsel och batong. Maximalt fyra passagerare. Bilen rullar hela året, även vintertid och i snö.

Uthyrning av en polisbil kan lämpa sig till svensexa eller möhippa. För svensexor och möhippor finns även limousiner för alla som är med på svensexan eller möhippan. Det är även populärt att hyra polisbilen för student eller bal.

                    polisbil uthyres

Denna är en Ford Crown Victoria från 2004 som finns att hyra i Karlsborg. En äkta amerikansk polisbil med fungende ljus och sirén.

Svensexa, tidigare ibland Svenmiddag, kallas en fest som av manliga vänner anordnas för en man som står i begrepp att gifta sig. Därmed skall betecknas att vederbörande tar ett sista farväl av ungkarlslivets fröjder för att hädanefter ägna sig åt familjens mera stilla lycka. Den kvinnliga motsvarigheten är möhippa. Svensexa motsvarar vad som i engelska kallas bachelor party eller stag party.

Möhippa, ibland även kallad hippa, kallas en fest som av kvinnliga vänner anordnas för en kvinna som står i begrepp att gifta sig. Ursprungligen handlade möhippan om att den blivande bruden dagen före vigseln fördes av sina kvinnliga vänner till en bastu eller dylikt för att där viga sin mödom åt en gudom.

Den ökade jämställdheten har lett till att möhippan kommit att överta delar av svensexans äventyrliga format. Traditionellt har däremot en möhippa varit en mycket lugn tillställning. Brudens vänner har bland annat överlämnat en bukett bestående av hushållsattiraljer (stekspade med mera) som bruden kan få användning för i sin nya roll som husmor.