Det finns massor av vackra veteranbilar för uthyrning att välja på hos Bilförmedlingen. Läs mer.

Här en underbar Rolls Royce från tidigt 50tal som väntar medan ett brudpar tar sina bröllopsfoton i bakgrunden en skön sommardag. Just bröllopstransport är det vi har mest förfrågningar på hos Bilförmedlingen. Och det finns många brudpar som drömmer om att en fin gammal veteranbil skall stå utanför kyrkan på deras bröllopsdag.

Att hyra en veteranbil för bröllop eller bal är enkelt genom Bilförmedlingen. Vi har Sveriges största register för veteranbilar till uthyrning i Sverige. Det är snabbt och enkelt att boka bil genom vår hemsida. Prova att söka för att se vad som finns på din ort.

Det finns otroligt många stilar med allt från riktigt gamla bilar från 20talet som i regel var ganska enkla och nästan kan liknas med häst och vag fast med motor. I regel är toppfarten på dessa bilar ca 50-60km/h. Redan i slutet av 30talet hade det hänt mycket och bilarna är nu bekväma och i regel är 80-90km/h inga problem. Bilar från 40talet är mycket ovanligt eftersom kriget härjade.

Men det tog man igen på 50talet när USA dominerade marknaden med alla sina vräkiga modeller med stora fenor. 60 och 70tal är väldigt retro och inne just nu. Mycket muskelbilar i denna period. Man brukar ju kalla bilar för veteranbilar eller veteranfordon när de är äldre än 30 år. För många av oss känns väl kanske 80tals inte riktigt som veteraner än. Vägverkets definition är bilar tillverkade 1950 eller tidigare.

Veteranbilar till uthyrning för bröllopstransport i Stockholm

Här en bild på en av de vackra bröllopsbilar vi kan erbjuda i Stockholm.


veteranbil bröllopstransport

 

Tips inför en bröllopstransport med veteranbil eller sportbil

  • Anländ till kyrkan exakt den tidpunkt, vigseln skall starta eller till och med någon minut efter. Speciellt vid stora bröllop med många gäster är det alltid någon som är lite sen eller står och pratar lite för länge utanför kyrkan. Det händer ju ändå inget i kyrkan förrän ni kommer.
  • Beräkna tider. En vigsel tar 30min +- 5minuter beroende på hur många sånger man valt att ha under vigseln. Utanför kyrkan är det svårt att beräkna tiden, men om man har 60+gäster och solen skiner, bör man räkna med att det tar minst 30-45 minuter för alla att gratulera och kasta ris på er. Däremot om det regnar och är kallt eller blåsigt, brukar gästerna vara mer angelägna att komma vidare till festen. (även brudparet)
  • Det ser trevligt ut när det står en glänsande veteranbil utanför kyrkan och när det blir dags att ge sig iväg, går ni mot bilen och det brukar vara många gäster, som vill ha en bild på er framför bilen. Tänk då på att det blir bättre foto om ni stannar 5-6 meter framför bilen så att hela bilen kommer med i bakgrunden. Gör ett stopp här för 10-15 sekunder och fortsätt till bilen, där er chaufför öppnar dörren åt er. Väl i bilen sitter bruden alltid på vänster sida och brudgummen till höger. Tänk även på att lyfta upp klänningen (bruden) lite när ni sätter er in i bilen då en veteranbil ofta har breda insteg, kan det samlats lite smuts här som lätt kan komma på klänningen, om man inte är försiktig.
  • Sedan är det dags att åka och nu skall alla gästerna ta sig till festlokalen och brudparet skall anlända till sist. Därför kan det vara bra att ha någon, som man kan ha telefon kontakt med t.ex. bestman. På så vis kan han meddela när alla gästerna har kommit på plats samt göra gästerna beredda på att ta emot brudparet på trappan när ni anländer.
  • En del undrar om de får in sin stora klänning i våra veteranbilar. Vi har aldrig haft någon, som inte fått plats än, men har man väldigt stor brudklänning så kan det vara fördel med någon av de större veteranbilarna. I baksätet på sportbilar brukar det dock vara sämre med utrymmet och här rekommenderas någon mindre modell av klänning.
  • När ni anländer till festplatsen, sitt kvar i bilen tills vår chaufför kommer runt och öppnar dörren åt er. Om ni har några väskor eller andra saker, som kamera, sminkväska etc., be chauffören att bära in dessa saker åt er och överlämna dem till personalen eller sätta dem på lämpligt ställe.
  • Några av bilarna har stereo med cd och ni vill njuta av era egna favoriter så får ni gärna ta dessa med er.
  • De flesta av våra bilar har inga problem att hinna med den övriga trafiken (gäller ej för motorväg) men tänk ändå på att inte vara för snål med tiden om vi även skall transportera er till kyrkan eller fotograf etc. Det är bättre att vänta några minuter runt hörnet. Bilar från 20talet kör i regel inte mer än ca 50km/h
  • Tips: Så fort vigseln är över och ni kommer ut från kyrkan, överlämna vigselbeviset till bestman och be honom ta hand om detta tills nästa dag.Annars är det lätt att det glöms kvar i bilen.

Upplevelsepresent på födelsedagen, hyr en veteranbil

Ibland kan det vara svårt att komma på någon bra födelsedagspresent, speciellt till de äldre eftersom de redan har allt de behöver. Då kan det vara en bra ide med en upplevelse till exempel i form av att kanske få åka på en utflykt i en gammal veteranbil från ungdomens dagar. Det finns säkert någon speciell bil som farfar drömmer om att köra eller åka och med över 1000 bilar för uthyrning i vårt register är det inte omöjligt att vi har just den bilen han drömde om som ung. Har pojkvännen pratat om att han vill köra en Ferrari eller Lamborghini? Vi har även exklusiva sportbilar för uthyrning. Om du vill ge bort en upplevelsepresent har vi även presentkort.